– NFF 2023

Een nieuwe succesvolle editie met een gloednieuwe website!

Klant
Noordelijk Film Festival
Inzet
Webdesign
Branding
Concepting
Makers
Han van der Wal
Henrieke Snijder
Goin' Nuts Graphics
Tussendoor

De 43e editie

Bij het Noordelijk Film Festival draait het dit jaar allemaal om ’thuis’. Een thema dat ons meteen prikkelde en inspireerde om een creatief concept te ontwikkelen. Onze missie? Een strak en uitnodigend ontwerp creëren dat naadloos aansluit bij de sfeer van het Noordelijk Film Festival. Wat begon als een wild idee, groeide uit tot iets bijzonders: Henry het hert.

Henry komt tot leven.

De weg naar het uiteindelijke campagnebeeld met Henry begon met een zoektocht naar een filmische sfeer. Diverse concepten werden uitgewerkt, en uiteindelijk is er gekozen voor Henry in zijn blokhut, ontspannen in zijn comfortabele stoel voor de open haard en beeldbuis.

Uitwerking van Henry

— Het Noordelijk Film Festival ’23 vormt de eerste gelegenheid waarbij we gebruik hebben gemaakt van de kracht van AI om ons te assisteren bij conceptontwikkeling. Aangezien AI in staat is afbeeldingen te genereren maar niet in staat is tot bewerking, hebben we samengewerkt met Boukje van Goin’ Nuts Graphics. Zij heeft op basis van het concept ‘Henry’ werkelijk tot leven gebracht.

Wist je dat Goin’ Nuts Graphics een nootje heeft verstopt in het campagnebeeld, kun je het nootje vinden?

TeST

Op verschillende uitingen

— Henry opende het bal, maar we hebben een mix van te gekke uitingen bedacht om het Noordelijk Film Festival te laten schitteren! Van het blokkenschema tot menukaarten, vlaggen tot keycords, we hebben elk detail met enthousiasme doordacht om de festivalervaring nóg beter te maken.

Branding voor komende jaren

— Dit jaar hebben we besloten om het campagnebeeld los te koppelen van de tijdelijke huisstijl, in tegenstelling tot voorgaande jaren waarin het geïntegreerd was in de uitgewerkte items.

— Deze strategische zet stelt ons in staat een solide basis te leggen die niet alleen jaarlijks kan terugkeren, maar ook flexibel aangepast kan worden en continu kan evolueren.

Door deze vernieuwing spreken we niet alleen de jongere doelgroep aan, maar maken we het ook eenvoudiger om veranderingen door te voeren. Hierdoor blijft het NFF groeien en blijven ze relevant voor hun publiek.

Flexibel evolueren

— De nieuwe gevarieerde stijl vindt zijn basis in een eenvoudig element: de driehoek. Deze driehoek fungeert als een bouwsteen, waardoor we de vrijheid hebben om uit te groeien met meer vormen en iconen die nog zullen komen in de toekomst.

Templates voor Social Media

Om ervoor te zorgen dat het Noordelijk Film Festival op social media echt knalt, hebben we social media-templates gemaakt. Deze sjablonen zijn dé sleutel tot een flitsende en georganiseerde feed.

Platform voor bezoekers

— De voorgaande website was enkele jaren oud, en dit keer kregen wij de kans om het ontwerp opnieuw vorm te geven. Op de homepage hebben we gekozen voor een donker thema met elementen van vervaagd licht om het geheel meer sfeer te geven.

— Bovendien hebben we de interactie met de bezoeker versterkt door toevoeging van elementen zoals uitgelichte verhalen en realtime-updates van de publieksprijs tijdens het festival.

We hebben bewegende elementen toegevoegd om de website meer dynamisch en levendig te maken.