— Faces of the North

Het Noordelijk Film Festival is ieder jaar weer een feest (om te maken).

Klant
Noordelijk Film Festival
Skills
Creatief concept
Branding
Print
Social
Makers
Olaf Bijlsma
Han van der Wal
Henrieke Snijder

Different but familiar.

— Het Noordelijk Film Festival is na de corona helemaal terug. Met een vertrouwd programma, in een vertrouwde omgeving én met een nieuwe vormgeving. Ons eerste creatief concept (2021) is inmiddels zo goed bevallen dat een aantal van deze elementen behoren tot de vaste kaders van de visuele identiteit van het NFF. Apetrots.

Je kijkt je ogen uit.

— Het Noordelijk Film Festival is niet alleen vertegenwoordigd door een indrukwekkend campagnebeeld en social media templates, maar ook door opvallende keycords en kleding. Met deze diverse en professionele uitstraling laat het festival een sterke indruk achter bij het publiek.

Een uit­gebreide film­expeditie door een breed Noord-Europa.

— In 2021 draaiden we ons allereerste festival in volle glorie: het gehele creatief concept is van onze hand. Een aantal keuzes van toen zijn vandaag de dag onderdeel geworden van de huisstijl van het NFF.

40 jaar NFF

Elk jaar, rond het tweede weekend van november, vindt het Noordelijk Film Festival plaats. In 2019 werd het jubileum van het 40-jarig bestaan gevierd met een speciale langere editie. Van 1976 tot en met 1988 vonden de eerste tien edities plaats onder de naam Fries Film Festival.

Stadsschouwburg De Harmonie heeft zo goed als alle jaren als festivalhart gediend. Daarnaast zijn filmtheater Slieker Film (in het Fries Museum) en Pathé Leeuwarden een festivallocatie. Inmiddels trekken we ook verder de provincie in met een programma dat zich uitstrekt tot De Lawei in de Drachten en De Koornbeurs in Franeker.

Het festival is met circa 20 duizend bezoekers, geteld over vijf dagen, één van de grootste regionale filmfestivals van Nederland.